VVS i Slagelse? Kontakt lokalt firma

06 oktober 2020
Astrid Pedersen

Skal badeværelset moderniseres, og skal der i den forbindelse trækkes nye rør? Eller skal du have flyttet gas komfuret i køkkenet, og derfor have trukket gas ledninger dertil? Så bør du straks kontakte dit lokale VVS firma.

Kan jeg ikke bare selv lægge nye rør?

Det er meget vigtigt at du holder dig det faktum for øje at det ikke er tilladt selv at rode med de faste VVS installationer i boligen. Lige som det er tilfældet med de elektriske installationer skal der autoriserede fagpersoner på banen.

Dette gælder uanset om du skal have flyttet et afløb i dit badeværelse, have anlagt dræn til opvaskemaskine eller vaskemaskine, eller have opsat et smart væghængt toilet. Du kan heller ikke selv ifølge dansk lovgivning varetage omdirigering eller sløjfning af gas ledninger, opsætning af eksempelvis luft til luft varmepumpe, eller installering af ventilations anlæg.

I alle tilfælde skal du have fat på en autoriseret VVS installatør som kan sørge for at arbejdet bliver udført korrekt og under hensyn til alle gældende regulativer. Hvis du forsøger dig som gør det selv VVSer kan du risikere at bringe andre menneskers helbred og liv i fare.

Du kan for eksempel komme til at blande spildevand og drikkevand fordi du i forbindelse med rørlægning afstedkommer tilbageløb. Dette kan risikere i forgiftning hos alle som er tilsluttet rørnettet i bygningen. En læk på en gas ledning kan forårsage fatal kulilte forgiftning eller farlige gas eksplosioner. Og skulle du med dit klamphuggeri ”kun” foranledige materielle skader kan du næsten være 100% sikker på at din forsikring ikke vil dække udgifterne i forbindelse med udbedring af disse.

Find din lokale VVSer

Det kan med andre ord godt betale sig at investere i professionelt VVS arbejde. Skal du have løst opgaver i forbindelse med rør og installationer kan du få hjælp til VVS i Slagelse hos Uglebjerg VVS – læs mere på uglebjergvvs.dk

Flere Nyheder