Træpiller i Kalundborg: Din nye varmekilde

29 september 2020
admin

Fyr op for varmen

Vinteren er på vej, og selv en kold efterårsdag kan føles mørk og frysende. Derfor er dét at tænde op, noget de fleste danskere faktisk gør størstedelen af perioden. Men hvordan skaffer man sig den bedste varme på matriklen? Er det nok med en god omgang radiatorer, eller er vi helt ude i en brændeovn? Og hvad skal man egentlig fyrre med?

Træpiller er vejen frem

Der er som sagt mange overvejelser, når det kommer til varme i huset. Først og fremmest kan nogen leve med lidt gulvvarme på toilettet om morgenen, mens andre fryser gevaldigt selvom, at alle radiatorerne står på 5. 

Behovet kan altså være forskelligt fra person til person og af samme grund, er det derfor vigtigt, at man sætter sig ind i disse, før man beslutter sig for en bestemt varmekilde. Brændeovnen har dog længe været på listen over en foretrukken varmekilde, som med tiden også findes i flere varianter. 

Pillefyret – en alternativ mulighed 

Hvis du af forskellige grunde ikke gider og have den gode gammeldags brændeovn, kan et pillefyr være et godt alternativ. Nogle synes brændeovne sviner for meget, at de udleder for meget os eller noget helt trejde. 

Med et pillefyr kan du fyre med træpiller, som giver dig en lang og stabil varme året rundt, hvis ønskes. Du kan dog også sagtens fyre med træpiller i en pillebrændeovn, men kan omvendt også fyre med dem i et stokerfyr – mulighederne er altså mange.

Træpiller findes i både 6 milimeter og 8 milimeter, og, er modsat fyringsoile, noget alle kan sælge. Derfor handler det også om at undersøge sagen en smule, inden du køber træpiller. Virker forhandleren pålidelig? Er træpillerne af høj kvalitet? Hvis de er af lav kvalitet, er virkningsgraden ringe og omvendt, er den utrolig høj, hvis kvaliteten er samme. 

Flere Nyheder