Spar penge på opvarmning af boligen med en varmepumpe

05 maj 2022
Astrid Pedersen

editorial

Skal fyret udskiftes? Så bør du overveje at købe en varmepumpe i stedet for et nyt fyr.

Du sparer mange penge ved at skifte til en luft til vand varmepumpe

Når du skrotter fyret til fordel for en moderne luft/vand varmepumpe kan du regne med at skære mere end blot toppen af din varmeregning. Det er faktisk muligt at spare over to tredjedele af husstandens samlede udgifter til opvarmning af vand i haner og radiatorer.

Varmepumpens høje energi effektivitet, som gør det muligt for den at levere samme mængde varmt brugsvand og cirkulationsvand som fyret formedelst langt mindre tilført energi, er ansvarlig for denne besparelse. Det betyder at du ikke behøver at fryse vinteren igennem af frygt for at blive ruineret af varmeregningen.

En luft til vand varmepumpe er driftsikker og stabil

Der ud over vil du ikke konstant skulle have varmepumpen serviceret. En luft til vand varmepumpe er ikke nær så krævende som et gammelt fyr, og skal ikke konstant repareres eller renses. Og der skal ikke fyldes olie, piller eller gas på en varmepumpe.

image

Med en varmepumpe kan du få et klima venligt hjem

Hvis din og din families bolig skal være grønnere og mere bæredygtig på det klimamæssige område handler det først og fremmest om at skære ned på energi forbruget. Dermed kan du nemlig reducere husstandens samlede klima aftryk idet der vil udledes mindre co2 i forbindelse med eksempelvis opvarmning af boligen.

Her er en varmepumpe helt eminent idet den leverer en ydelse som svarer til eller er højere end fyrets, ved et væsentligt lavere energi forbrug. Og derfor bliver boligen mere klimavenlig med en luft/vand varmepumpe.

Få den bedste hjælp til valg af varmepumpe

Hvis du er i tvivl om hvilken varmepumpe du skal vælge er det smart at spørge sagkundskaben til råds. Kontakt Amalo via hjemmesiden Amalo.dk.

Flere Nyheder