Spar på varmeregningen – ikke på varmen – med en moderne varmepumpe

03 maj 2020
Astrid Pedersen

Hører du til dem, som er bekymret på klimaets vegne, og derfor gerne vil gå foran med et godt eksempel? Så bør du kigge din bolig efter i sømmene. Ejer du et hus, er der med sikkerhed mange lavt hængende frugter, som er lige til at plukke i denne sammenhæng.

Du kan altid starte med at kigge på husets isolering. Er det dårligt isoleret, brænder du sandsynligvis alt for megen energi af på at varme stuer og værelser op. Dette problem kan læses ved at lade huset efterisolere, og samtidig skifte de gamle termoruder ud med nye super isolerende ruder. Og så kan du vinde rigtig meget ved at skifte det slidte fyr eller de dyre elovne ud med en effektiv varmepumpe.

Hvad er fordelen ved en varmepumpe?

Der er rigtig mange fordele ved at skifte til en moderne luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe. For eksempel er en varmepumpe langt mere energi effektiv end såvel et udtjent fyr eller elektriske varme apparater. Dette betyder, at de har en langt højere udnyttelse af den tilførte energi end nogle andre opvarmnings former, hvilket gør dem både mere miljø og klima venlige og en del billigere i drift.

En luft til vand varmepumpe kan med fordel erstatte et gammel olie, pille eller gas fyr, og med mindst lige så høj effektivitet opvarme såvel det vand, der løber i radiatorerne, som det du bruger til at bade i. Du kan således sagtens fyre po for varmen i løbet af vinteren og samtidig tage et langt, varmt styrtebad uden at skulle have dårlig samvittighed over for hverken klimaet eller din pengepung.

Du kan få økonomisk tilskud – det såkaldte offentlige energi tilskud – til opsætning af luft til luft varmepumpe eller luft til vand varmepumpe. Og så har sådan en fætter hurtigt tjent sig selv hjem!

Du kan få mere information om billig varme på gramenergi.dk

Flere Nyheder