Sørg for at opbevare maling et frostfrit sted

09 februar 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Når du har malet, og du har noget til overs, vil du helt sikkert gerne gemme det, så du kan bruge det en anden gang, du skal male. Det er også smart, at du gemmer malingen, hvis du skal reparere noget, så du næste gang nemt kan se, hvilken maling du brugte, hvis du får brug for at købe mere. 

Men hvordan skal du så lige opbevare den maling, som du har til overs? Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret af malerhvidovre.dk, der selvfølgelig via deres arbejde har stor erfaring med, hvordan man opbevarer maling korrekt. Du kan læse mere om deres arbejde på https://malerhvidovre.dk/ 

Først og fremmest er det vigtigt, at du sætter malingen et frostfrit sted. Du skal derfor passe på med at sætte det i et skur. Der kan det nemlig godt blive så koldt, at malingen får frost, selvom skuret giver noget beskyttelse. 

maler hvidovre

Hvad sker der, hvis maling får frost?

Hvis maling har fået frost, kan den i mange tilfælde ikke bruges efterfølgende. Den kan blive grynet, eller frosten kan påvirke måden, hvorpå den hærder. Det er derfor ikke sikkert, at den kan hærde ordentligt. Og det går jo selvfølgelig ikke. 

Har du en maling, der er blevet bundfrossen, skal du lade den tø op stille og roligt. I det tilfælde kan det være, at du kan redde den. Du må endelig ikke tage den ind i varmen for at tø den hurtigere op, da det ikke er sundt for malingen. 

Hvis du vil bruge maling, der har været frosset, skal du selvfølgelig altid teste en lille smule, inden du går i gang med at male på en større flade. Ser det ud til, at det har den rigtige tekstur, og at det hærder ordentligt, kan du sagtens bruge det. Men det bedste er selvfølgelig, at du stiller malingen et frostfrit sted, så du undgår de problemer. 

Flere Nyheder