Skift til miljøvenlig varmepumpe

08 september 2020
lotte_hindsberg

Har du et hus hvor der er et gammelt olie eller gasfyr og vil du gerne skifte til et billigere og mere miljøvenlig løsning bør du overveje at skifte til en varmepumpe. En varmepumpe har tjent sig ind efter en 5-6 år og med en levetid på op til 20 år er det en god investering. Samtidig kræver den minimal vedligeholdelse. Du kan f.eks. se på varmepumper i Grindsted

Hvis du seriøst overvejer en varmepumpe, bør du få en autoriseret varmepumpeinstallatør ud og gennemgå din bolig, så du kan finde den bedste løsning. Han vil også kunne hjælpe dig med at udfylde de nødvendige papirer, som kommunen kræver ved skift af varmekilde.

3 typer af varmepumper

Der er overordnet 3 forskellige typer af varmepumper. Den dyreste og mest effektive bruger jordens varme. Her graves der rør ned i haven. Hvis du ikke har lyst til at få gravet hele din flotte have op, kan du i stedet vælge en vand til luft varmepumpe. Den fungerer i princippet som den anden type, men er en smule mindre effektiv. Til gengæld er den lidt billigere og du slipper for at skulle have gravet rør ned. Den bruger i stedet varmen i luften og omdanner den til varme.

Den sidste type luft til luft er langt den billigste og er heller ikke helt så effektiv. Den anbefales også primært til sommerhuse og andre ikke helårsboligere. Modsat de andre kan den også fungere som A/C. 

Hvis du har et hus hvor du har flere etager, kan du stadig med fordel investere i en varmepumpe, men det kan være nødvendigt at installere rør, som fordeler varmen til de forskellige rum og etager. 

Det er også vigtigt at din hus er godt isoleret for at få maksimalt udbytte af varmepumpen. Nogle gange kan det være nødvendigt at isolere først.

Flere Nyheder