Gør brug af din lokale boligadvokat

28 juni 2021
lotte_hindsberg

Skal du købe en bolig, anbefales det at hyre en boligadvokat og få råd og vejledning igennem alle købets mange faser. Det er samtidig en god ide at hyre en lokal boligadvokat. F.eks. en boligadvokat i Aalborg. Fordelen ved en lokal boligadvokat er, at han ikke alene kender markedet.

Han har også kontakter til ejendomsmæglere, kender til kommunens lokalplaner og kan evt. henvise til lokale banker, som måske er interesseret i at låne dig penge til bedre betingelser, end du ellers ville kunne have fået. Bedre låne betingelser skal ikke undervurderes. Selv små ændringer kan have stor betydning over en 30 år låneperiode.

Kommunens lokalplaner

Udover forhandlinger med banken og sælger er det også vigtigt at du får undersøgt om der er lokalplaner fra kommunens side der kan påvirke din lyst til at købe en bolig i området. Det vil være ærgeligt at have underskrevet købsaftalen og så få at vide, at der er planer om en 4 sporet motorvej lige udenfor dit soveværelse.

Omvendt vil nye grønne områder eller et indkøbscenter i nærheden, måske gøre et område ekstra attraktivt.

Det er noget du selvfølgelig selv kan undersøge, men da din advokat har erfaringen og kender lige præcis hvem, hvad og hvor, er der mange timer at spare ved at lade ham gøre det. Og tid er jo lig med penge. 

Købskontrakten

Når du har forhandlet færdigt med sælger om købet af hans bolig, bliver aftalen skrevet ned til mindste detalje. Du kan vælge selv at at forhandle med sælger eller du kan få din boligadvokat til at lede forhandlingerne. Hvis du er alene om forhandlingerne, så husk at lave et forbehold om, at aftalen kun er gyldig, såfremt at din boligadvokat har godkendt handlen.

Købsaftalen danner baggrund for skødet, som er dit bevis for at boligen er din. Forudsat at skødet er tinglyst.

Flere Nyheder