Facaderenovering – hvilken farve skal du vælge?

04 december 2020
Lykke Holzmann Søby

I modsætning til dit hjems indvendige farver kan udvendige nuancer påvirke hele dit nabolag – og det lægger et stort pres på dig som husejer, når du skal vælge, hvilken farve dit hus skal have. Derudover spiller en række faktorer ind, som du ikke behøver at håndtere på indersiden af ​​et hus, såsom landskabspleje, tagdækning og mere.

Så når det er tid til en Facaderenovering i Randers, er det en god idé at bruge nedenstående tip til at vælge de farver, der fungerer både for din stil og dit hjem.

Planlæg omkring de elementer, der er sværest at ændre

Medmindre du skal foretage en komplet renovering, bliver overflader såsom tagsten, fliser, sten, stier og indkørsler som de hele tiden har været. Tag dette i betragtning, når du vælger husets udvendige farver.

Er de ting varme (beige, brun og rust) eller kølige (grå, blå og sort) i farverne? Overvej farver, der binder disse faste elementer sammen på en harmonisk måde.

Overvej dit hjems arkitektoniske stil

Uanset hvilken type hus du har, skal de udvendige farver passe til stilen. Du bør konsultere en professionel, der har specialiseret sig i dette område. Du behøver ikke at overholde de historiske retningslinjer, men for at få den mest behagelige effekt må du ikke afvige for langt fra hustypen.

Hvis du ikke kan finde inspiration, kan en arkitekt eller en farvekonsulent også hjælpe dig med at finde en kombination, der fungerer efter dit hjem.

Tænk på den visuelle effekt

Overvej dit hjem forhold til gaden og landskabet. Står det lidt tilbage og væk fra vejen eller midt i en klynge af store, tårnhøje træer? Du kan vælge en lidt lysere farve, så det skiller sig ud. Omvendt kan en mørkere nuance få det til at se ud som om det står langt tilbage end det i virkeligheden gør.

Vælg flere farver

Hvis den primære farve er mørk, bør du overveje klassisk hvid beklædning eller en anden lys skygge. Lyse skodder og gavle til en mørk grundfarve kan give en skarp, dramatisk effekt. En dør malet lys rød eller citrongul tilføjer noget Pang.

Flere Nyheder