Få dit lyse og kønne trægulv tilbage med en gulvafslibning

21 april 2020
Astrid Pedersen

Er du ked af at dit før så skinnende og lyse sæbe behandlede trægulv er gået hen og blevet nusset og snusket at se på? Kan du ikke længere genskabe den silkematte, hvidlige overflade gennem vask med sæbe spåner – og bliver det nærmest værre dag for dag? Så bør du overveje en grundig, professionel gulvafslibning.

Hvorfor skal jeg vælge en gulvafslibning når mit trægulv er slidt?

Når dit trægulv er så slidt, at det ikke længere bliver smukt og strålende ved en almindelig gulv vask, er det tegn på at en gulvafslibning er nødvendig. Det, der typisk sker når et trægulv bliver slidt, er at fibrene i overfladen tørrer ud. Dette er en konsekvens af at den beskyttende hinde af sæbe eller olie, som gulvet fik ved sin første behandling, er gået til. Og når fibrene ikke længere er mættet, vil de suge såvel støv og snavs som spildte væsker til sig, hvorved gulvet bliver grimt og misfarvet.

Dette kan der kun rådes bod på ved hjælp af en gulvafslibning. Når du lader gulvet afslibe, vil det allerøverste lag af træværket fjernes – og dermed alle de overfladiske småskader. Hverken pletter fra spildte væsker, misfarvninger fra solfalming eller slidspor fra nedtrådt støv og snavs stikker dybere end allerhøjst to millimeter. Og netop denne mængde træværk kan på skånsom, dog effektiv, vis fjernes ved gulvafslibning.

Hvem kan hjælpe mig med at få mit trægulv smukt igen?

Når trægulvet skal have udført en gulvafslibning, er det en god idé at få en dygtig og erfaren gulvmand på opgaven. En faglært håndværker, som har ekspertise inden for behandling af træværk, vil være i besiddelse af de rette kompetencer og de stærkeste forudsætninger for at opnå et optimalt resultat. Du kan læse mere, og få et gratis og uforpligtende tilbud på gulvafslibning, hos Gulvkanonen på hjemmesiden

Flere Nyheder