Et spejlbassin gør områderne kønne at se på

14 februar 2020
Anders Lundtang Hansen

Lidt dristigt og listigt tør man nok godt sige, at når de fleste mennesker så et spejlbassin for første gang i deres liv, så tænkte de, at det var et underligt sted at have en svømmepøl, hvor der ikke var en stige til; og så havde den også en underlig form.

Hvis man fik lov, så kunne man selv mærke efter og se, at der næsten ikke var nogen dybde i, måske maks et par centimeter, så der ikke var tale om, at man skulle prøve at svømme rundt i sådan et spejlbassin her – og man skulle da være rigtig uheldig, hvis man skulle drukne i den.

Måske kunne man godt være uheldig at glide ned i den, men så vil der nok ikke ske særligt meget ved det, medmindre man lander virkelig uheldigt.

Nej, et spejlbassin er ikke til praksis brug i gængs forstand, man bruger sådan et til at forskønne områder, specielt grønne arealer, haver i det private eller større af slagsen ved institutioner med videre.

Størrelsen har nemlig en del at skulle sige, når man har at gøre med, hvor man vil have sådan en henne, og så kommer det deraf også til at påvirke prisen.

Man kan få spejlbassiner i mange forskellige former, men man kan også få dem med ekstra udsmykninger og tilføjelser, der gør dem ekstra interessante at se på.

Dette kan være et mindre springvand, nogle fald med vand med videre, som kan gøre spejlbassinet mere imponerende at kigge på.

Vand i sig selv kan give en ro at betragte i sin behagelige gyngen i den sagte vind, og hvis man så ligefrem laver små installationer, hvor vandet kan bevæge sig rundt, så bliver der tid til fordybelse at kigge på det, om man sidder derhjemme og kigger ud, eller man lige skal have en pause på arbejdspladsen.

Flere Nyheder