Derfor skal huset energimærkes

03 december 2019
admin

Hvis tiden er kommet til, at du skal sælge din bolig, så vil man i mange tilfælde skulle have fat i en energikonsulent. Her kan man både få assistance til at få energimærket sit hus, få lavet en tilstandsrapport, få lavet en byggeteknisk gennemgang og meget mere. Energimærkning af ens hus er en de ting, er er lovpligtige. Energimærkning er nemlig en forudsætning for, at man kan annoncere huset som et, der skal sælges. 

Fordelen ved energimærkning er, at det indikerer hvor energieffektiv en bolig er. Det er derfor en fordel at bruge energimærket som noget, man kigger efter og sammenligner efter, hvis man skal købe nyt hus. En energimærkning er opgjort på en skala fra G til A, hvor A angiver det bedste energimærke, man kan få. Det betyder også, at huset bl.a. har et lavere årligt energiforbrug end et ældre hus, som oftere vil have et lavere energimærke. Når man undersøger energimærket for et hus, som vil der samtidig følge en liste med over ting, som kan forbedres i huset for at optimere det årlige forbrug. På den måde kan man se de investeringer, som måske kan komme på sigt i boligen. På den måde kender man også bedre den mere retvisende pris på boligen, hvad end man står til at skulle købe en lejlighed, andelsbolig, hus m.m.

Hvis du står overfor at skulle finde en energikonsulent, så kan du med god grund starte i Silkeborg. Her finder du nemlig Preben V, en energikonsulent, som har solid erfaring i branchen. Her kan du forvente at få professionel hjælp og vejledning hvad end det gælder energimærkning, tilstandsrapporter og andet papirarbejde og andre praktiske dokumenter, som skal udarbejdet, når man skal fra sit gamle hus. Hvis du ønsker hjælp fra energikonsulent Preben V i Silkeborg, så kan du læse mere her: http://prebenv.dk/

Flere Nyheder