Derfor skal du inddrage din boligadvokat så tidligt som muligt

21 juni 2021
lotte_hindsberg

Der er flere gode grunde til at involvere en boligadvokat, så tidligt i boligkøbet som muligt. Gerne allerede når du går i banken for at forhandle om et boliglån. Det giver god mening at bede flere banker om at komme med et tilbud, og husk, at et tilbud er altid til forhandling – det gælder også i banken, selvom mange glemmer det. Du kan også høre din boligadvokat om han har erfaring med en bank, hvor han tidligere har fået en god aftale. 

Det kan virke lidt som spildt arbejde at se om man kan få renten lidt ned, eller andre forbedringer, men over en låneperiode på op til 30 år, kan det i sidste ende med at blive til mange penge. Måske endda så mange at i vil have råd til at få udskiftet køkkenet eller badeværelset med det samme. 

Forhandling med sælger

De fleste ved godt, at når de har fundet en bolig er det tid til at forhandle med sælger om salgsprisen og se om det er muligt at få prisen lidt ned. Ejendomsmægleren er ansat til at få den bedste pris til fordel for sælger og din boligadvokat er ansat til at sikre at du får den bedste handel. Derfor giver det god mening at lade de to forhandle, især også fordi din boligadvokat ikke er forelsket i boligen og dermed ikke så let påvirkelig. 

Skulle du selv have lyst til at forhandle med sælger eller ejendomsmægleren, så husk at sikre dig at der bliver skrevet et forbehold ind i købsaftalen, der sikre at den først er gyldig, når din boligadvokat har godkendt aftalen.

Når der ligger en godkendt købsaftale, skal der laves et skøde som skal tinglyses af Tinglysningsretten. Først når skødet er tinglyst er boligen juridisk din, det gælder også hvis du er flyttet ind og har fået overdraget nøglerne.

Flere Nyheder