Byt nyt hus: er du klar til det?

21 november 2019
admin

I gamle dage havde man ikke rigtig noget valg, når man skulle have sig et sted at bo, for hvis man skulle overleve, så var det med at skaffe sig et sted at have tag over hovedet – og tit måtte man selv stå for at klare den sag.

Det har gjaldt hele vejen tilbage fra hulemennesker og næsten frem til i dag, hvor man måske havde nogle brædder og andet løsøre liggende, som man hamrede sammen for forsøgsvis at overleve, da man ellers var nødstedt til at bo på gaden.

Regioner vidste godt, at det ikke var gunstigt for den slags, men omvendt havde man ikke så mange andre tilbud at yde til disse eksistenser, så man så gennem fingre med det – og sådan er livet stadig i nogle lande.

I Danmark bliver man betragtet som forbryder, hvis man selv invaderer en forladt bygning, der ikke er ens egen, for selvom den står forladt, er der jo oftest nogle andre, der ejer den.

Man kan heller ikke bare opføre et hus et sted, som det passer en, da der er kommet mange regler og regulativer til om, hvad man må, hvornår man må, hvad man kan tillade sig og så videre. Der er ganske enkelt kommet mere bureaukrati til.

Men dette er jo blot ét aspekt, så hvor man har gået fra at forvente, at de fleste familier var i stand til at bygge deres eget hus, så er det i dagen blevet et større projekt, når man tænker: “Byg et nyt hus? Den klarer jeg da!”

For det er ikke billigt at få opført et nyt hus, og sjældent kan man selv klare det.

Der skal byplanlæggere til, måske arkitekter, håndværkere, udstyr og meget andet, og hvor skal man imens, arbejdet står på, hvis man allerede har forladt den gamle bolig?

Har man råd til at betale to huslejer for eksempel?

Derfor skal man måske lige slå koldt vand i blodet, inden man kaster sig ud i sådan et projekt.

Flere Nyheder