Hvad laver en boligadvokat?

21 januar 2022
Peter Mortensen

editorial

Indenfor advokatbranchen findes der forskellige retninger, man kan specialisere sig i efter selve uddannelsen som advokat. Her dykker vi ned i erhvervet som boligadvokat og ser på, hvad denne laver. Læs med og bliv klogere på netop denne branche.

Grunden til, at advokater specialiserer sig inden et bestemt felt er, at jura kan være særdeles kompliceret, og at det derfor kan være en fordel at grave sig ned i et enkelt område og dermed vide alt, hvad der er værd at vide. På den måde kan man servicere kunderne bedst muligt og sørge for, at de får den bedste rådgivning. Man kan sammenligne det lidt med kokkefaget, her er det også almindeligt at man går all-in på f.eks. desserter eller smørrebrød. Man kan ikke være lige dygtig til alt, og derfor kan man altså vælge at specialisere sig inden for et begrænset område.

Tinglysning af skøde

En af de ting, en boligadvokat Frederiksberg beskæftiger sig med, og tilbyder kunderne, er tinglysning af skøde. En tinglysning er en slags stadfæstelse af en indgået aftale og kan eksempelvis dreje sig om tilbagekøbsrettigheder eller adgang for gennemgang på grunden af naboer. Inden man køber en bolig, bør man således undersøge, om der foreligger tinglysninger, da man ellers kan komme i en uheldig situation. Ligeledes vil lån i ejendommen også fremgå i en tinglysning, så her kan man i værste fald intetanende komme til at overtage andres lån, hvis man ikke ser sig for.

boligadvokat

Advokatforbehold

Også advokatforbehold er noget, en boligadvokat har blandt sine opgaver. Et advokatforbehold kan være nyttigt i den situation, at man kan underskrive en købskontrakt med det forbehold, at hvis advokaten finder problematikker omkring kontrakten eller andet, kan handlen annulleres. Det kan være meget værd, og derfor benytter mange sig af denne service, som de fleste boligadvokater i Danmark tilbyder.

Køb og salg

Det kan være overvældende for førstegangskøbere at skulle ud at købe eksempelvis et hus. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, og derfor kan det være en god løsning at alliere sig med en boligadvokat til hele processen omkring købet. På den måde er man sikker på, at alt går helt efter bogen, og at man ikke overser noget, der kunne have betydning. Boligadvokaten er med hele vejen, og hjælper med alt, der vedrører handlen, så man som køber kommer godt i mål.

Også som sælger kan det være nyttigt at have en boligadvokat med på sidelinjen, særligt hvis der er tale om en større ejendom, der måske benyttes til både bolig og erhverv, eller hvis jorden eksempelvis er forpagtet ud. Der kan være særlige forhold, der gælder i disse situationer, og dem kan boligadvokaten altså hjælpe med at belyse og håndtere, så handlen kan gennemføres til alles tilfredshed.

Flere Nyheder