3 typer af varmekilder der passer til hjemmet

28 september 2021
Steffen Hansen

Er du i gang med at bygge hus, og mangler du stadig at finde ud af, hvilken type varmekilde der vil passe bedst til dit hus? Hvis dit svar er ja, så har vi her lavet en liste over tre populære typer af varmekilder, der kan benyttes i hjemmet. Hvis dette lyder som noget for dig, så læs med her. 

Varmepumpe

En god type varmekilde, du kan vælge til dit hjem, er en varmepumpe. En varme pumpe kan både varme dit hjem op i vinterhalvåret, men kan også køle dit hjem ned i sommermånederne. En varmepumpe kan derfor være en god investering, da den har flere funktioner. Der findes to typer af varmepumper. Den ene type kan som sagt styre temperaturen og luften i dit hjem, mens den anden både kan styre temperaturen i luften og varme dit vand op. 

Hvis du gerne vil vide endnu mere om varmpumper, så kan vi anbefale at du besøger https://eogt.dk/varmepumper. De kan besvare alle de spørgsmål du måtte have om varmepumper, og de kan også komme og installere den for dig, hvis du ønsker det. 

Radiator

En anden meget populær type varmekilde er radiatorer. De fleste danske hjem har radiatorer. Der sidder som regel en radiator i hvert rum, så man selv kan bestemme, om der skal være varmt i køkkenet og køligt i soveværelset på samme tid. Det er dog vigtigt at huske ikke at lufte ud, mens dine radiatorer er tændt, da det kan blive en dyr varmeregning. 

Brændeovn

En tredje type varmekilde er en god gammeldags brændeovn. Nogle danskere har stadig brændeovne i deres hjem. En brændeovn kræver brænde i form af træ. En brænde ovn giver god varme, men varmer primært kun op i det rum, den står i. Brændeovne er også en mere miljøbelastende varmekilde en varmpumper og radiatorer. 

Flere Nyheder